Laskatök

Cucurbita ficifolia
Laskatök, fügelevelű tök

 
Istengyalulta töknek is nevezik, főzelék készítésére használják. Főzés közben olyan szeletekre esik szét, mint amilyeneket a gyaluláskor szoktunk nyerni, innen kapta a nevét is. Előnye, hogy jól eltartható, különösen hűvös tárolóhelyen.
A szár hossza elérheti a 15 métert.
A magvait nagyra értékelik és Mexikóban mézzel keverve a palanquetas nevű desszert készítéséhez használják. Mexikó egyes régióiban a fiatal hajtáscsúcsokat és a virágokat főzve fogyasztják, míg az érett termésekkel háziállatokat takarmányoznak. legfontosabbak táplálkozási szempontból a magjai, amelyek jelentős fehérje- és olajforrást biztosíta-nak. Ahogy azt a terméshús fehér színe jelzi, béta-karotinban szegény, közepes mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, a vitamin- és ásványianyag-tartalma alacsony. A legújabb kutatások Chilében azt mutatják, hogy a C. ficifolia termés-húsának egyes proteolitikus enzimei felhasználhatók halfeldolgozó üze-mek szennyvizének kezelésére.
Más tökfajokkal nem keresztezhető.
Bruttó ár: 990 Ft/tasakRaktárról azonnal szállíthatóDarab: - +kosárba
Töltősúly: 10 szem / tasakCikkszám: 35022


Tisztelt Vásárlóink!

A kiszállítás díjai a csomag súlyától függően változnak!

  A sérüléssel kapcsolatos kárigényt, amennyiben az kézbesítéskor azonnal nem ismerhető fel, azt a kézbesítéstől számított három munkanapos jogvesztő határidőn belül kell írásban bejelenteni. (Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei 9.1.6. pont 9) bekezdés).

Minden vásárlónknak -a vásárlás értékétől függően -legalább egy csomag vetőmagot adunk ajándékba!

A telephelyi kiszolgálást csak előzőleg leadott  megrendelések esetén tudjuk teljesíteni!

Az akció a készlet erejéig érvényes!