Zamatos turbolya

Anthriscus cerefolium
Turbolya

 
Az ánizsra emlékeztető szagú, édeskés ízű, egynyári növényt már a rómaiak is használták. Szára 30 cm hosszú. Levele a petrezselyem zöldjéhez hasonlít, ernyős virágzata kis fehér virágokból áll. A levelek többszörösen szárnyasan összetettek. Gyors növekedésű növény, leveleit már vetés után 4–5 héttel vághatjuk.

A francia konyha kedvelt fűszere, zöldség- és csontleves, baromfiételek, mártások ízesítője. Kiváló még sült húsok, főleg báránysültek, tojásételek fűszerezésére is. Mindenféle gomba, gombás ételek és gombás mártások elengedhetetlen fűszere. Kora tavasszal megjelenő zsenge hajtásaiból salátát is készítenek, később a levelek már keserűvé és rágóssá válnak. Íze erősen eltér a petrezselyemétől, mivel gyenge, zamatos levelei édeskések és ánizsillatúak – ezért édes petrezselyemnek is nevezik. A francia konyha által használt „fines herbes”, azaz finom fűszernövények egyike.

A hajtás tartalmaz flavon-glikozidot, keserűanyagokat, ásványi anyagokat, valamint A- és C-vitamint. A termés zsírosolajat is tartalmaz.
Teája vese, hólyag- és emésztőszervi megbetegedéskor jó hatású.

Csávázatlan vetőmag.

400 mag=1g
Bruttó ár: 1270 Ft/tasakRaktárról azonnal szállíthatóDarab: - +kosárba
Töltősúly: 50 g / tasakCikkszám:


Az akciós vetőmagokat az alábbi linken érheti el:

http://www.szentesimag.hu/akcios-vetomagok-br-a-fajok-abc-szerinti-sorrendben-vannak

Szinte minden kategóriában talál akciós terméket!

Az akció a készlet erejéig érvényes! 

A kiszállítás díjai a csomag súlyától függően változnak!