Őszi káposztarepce

Brassica napus
Mécses

 
MÉCSES a „kész csoda”. A lendület, a stressztűrés és megbízhatóság bajnoka. A korszerű, generatív típusú duplanullás fajta eddig legtipikusabb megtestesítője. (Genetikailag törpésített!)

A legalacsonyabb szármagassággal – de nagy becőréteg magassággal – a legmagasabb terméshozamú fajtákkal is versenyképes azzal a plusszal, hogy koraisága révén biztonsággal betakarítható a búza előtt. Ügyelni kell, hogy ne keljen ki túl korán (tájklímához igazodóan szeptember 1.-10 előtt), mert intenzív kezdeti fejlődése révén meleg õszön magszárba indul. A fagyot jól bírja nem kielégítő fejlettségi állapotban is, de a magszárba indulás kezdeti stádiumaiban is. Tipikusan szélsőséges viszonyokhoz jól alkalmazkodó fajta.

Gyakorlati termőképessége felette van a késői fajták többségének, amit elősegít, hogy a pergés-ellenállóságban még nem talált legyőzőre. A leghosszabb „lábon tarthatóság” mellett különlegessége a legkisebb vízigény is. Gyommentes állományban, homogén talajon még érésgyorsításra sincs szüksége. Különösen jó eredményt produkál azokban a korai forróságot hozó években, amikor a későbbi, elhúzódóbb virágzású fajták szinte „leégnek” és „megszorulnak”.

Kiszerelés: 4,2 M mag/zsák, de egyedi igényeket is kiszolgálunk.

Egyedi termesztéstechnológiát lásd a termesztéstechnológiák menü alatt.
Bruttó ár: 50800 Ft/tasakRaktárról azonnal szállíthatóDarab: - +kosárba
Töltősúly: 20000 g / tasakCikkszám:


 

 

Az akciós vetőmagokat az alábbi linken érheti el:

http://www.szentesimag.hu/akcios-vetomagok-br-a-fajok-abc-szerinti-sorrendben-vannak