Cégünk

A 22 éves múltú Szentesi-Mag Kft. új üzleti felfogást alakított ki, amelynek belsõ szakmai tartalmáról, és a terveinkrõl szeretnénk a honlapunkat látogató érdeklõdõket tájékoztatni.
 
A honlap a bemutatkozás új formája lett a gazdasági életben működõ vállalkozások esetében, de még a privát életünkben is.
 
A honlap a bemutatkozó „személyi igazolványa”, „útlevele”, és „erkölcsi bizonyítványa” is.
 
 
Lehetõvé teszi a gyors tájékozódást, amelyre elõtte hetekre, esetleg hónapokra volt szükség.
A Szentesi-Mag Kft-ben a kereskedés tárgya –biológiai jellegű anyag, vetõmag, azaz –„bizalmi árú”.
Ez az áruféleség akkor „bizalomkeltõ”, ha abból a felhasználó számára értékes növény fejlõdik, és ez az élmény, évrõl-évre ismétlõdik.
 
A Szentesi-Mag Kft. több mint 60 év zöldségnemesítési múlttal rendelkező vállalat.
A mi legnagyobb értékünk a szakértelem mellett, a prof. Dr. Szalva Péter, Nagy László, és a Szentesi -Mag Kft. dolgozói által nemesített, és jelenleg is forgalomba levõ 35 db zöldség, és 2 db őszi káposztarepce fajta.
 
Fajtáinkkal és technológiánkkal az elsõ számú célpont a hobby kertészek több milliós tábora. Mi azt szeretnénk, ha egyre többen a saját, illetve a család zöldség szükségletét ismét „a ház körül” termelnék meg.
 
Ha Önök is így gondolják, akkor együtt sikeresek és eredményesek lehetünk.
 
 
Szentes, 2017. január
 
 
Tisztelettel:
Dr. Rózsás Attila
ügyvezető igazgató
 
 
 
A Szentesi - Mag Kft. bemutatása

Szentes város vidéke már 300 éves hagyományokkal rendelkező zöldségtermesztő táj. Településünk Magyarországon a zöldségtermesztésről vált híressé és nem véletlen, hogy ebben a tájkörzetben alapították 70 évvel ezelőtt a Szentesi Zöldségnemesítő Központot.

Az évtizedekig működő Szentesi Kutató Intézet elválaszthatatlan az alapító, egyben Magyarország legsikeresebb zöldségnemesítője – Prof. Dr. Szalva Péter – nevétől, akinek fajtái ma is meghatározók kínálatunkban és fontos szereplői a hazai zöldségtermesztésnek. Ezek hagyományos, konstans fajták.

 

A Szentesi-Mag Kft.-ben jellemző tevékenységek a nemesítés, fajtafenntartás, vetőmagtermesztés és vetőmagkereskedelem.  A kereskedésünk tárgya – biológiai jellegű anyag, azaz - bizalmi áru.

 

Jelenleg 30 zöldség- és 2 repce fajtának végezzük a fajtafenntartását. Ezeken kívül az előző években 13 házikerti és tájfajtát is alkalmasnak találtunk a hazai fogyasztókkal való megismertetésre. Választékunkat tovább bővítettük a jelenlegi igényeket kielégítő profi fajtákkal is. Termékválasztékunkat folyamatosan szélesítjük és vásárlóink megelégedésére az egyedi igényeket is ki tudjuk szolgálni.

 

Célunk az, hogy egyre szélesebb körben ismertté váljanak az általunk forgalmazott fajták. Fontosnak tartjuk, hogy termékeink eljuthassanak az egészséges életmód híveihez is, hiszen fajtáink mentesek a génmanipulációtól, és legtöbb esetben a csávázószerektől is. Ehhez akarunk és tudunk segítséget biztosítani vetőmagjainkkal legyen vásárlónk hobbi kertész vagy profi gazdálkodó. Forgalmazott vetőmagjaink között megtalálhatók zöldségek, csíráztatásra használt fajok, dísznövények, takarmánynövények, fűmagkeverékek, zöldtrágya növények, gyógy- és fűszernövények vetőmagjai. További kínálatunkban szerepelnek még vetőgépek és biológiai hatóanyagú készítmények is.

 

Mottónk - Őrizd a hagyományt! -  célja a legifjabb generáció környezettudatos nevelésének elindítása. Ehhez a legnagyobb segítséget a szülők és nagyszülők tudják adni, akik még ismerhetik az ízletes, tetszetős és sok esetben jól is tárolható zöldségfajtákat.

 

 

Elérhetőségeink: 6600. Szentes, Alsórét 154.

      Tel: 63/401-001, Fax: 63/313-042

 Web: www.szentesimag.hu, e-mail: info@szentesimag.hu

 

Munkatársaink:

 

Ügyvezető igazgató: Dr. Rózsás Attila

                                    30/475-94-52, magroinvest@invitel.hu

 

Kis-Hajdu Sándor, általános igazgató helyettes

                                    Mobil: 30/443-97-91, kishajdu.sandor@szentesimag.hu

e-mail: kishajdu.sandor@szentesimag.hu