CarboSan


 
Ennek a terméknek a rendelésekor csak átutalásos fizetést tudunk elfogadni!

Cellulózbontás: a szántóföldi tarlómaradványok lebontása révén könnyebb művelhetőség, kevesebb áttelelő kórokozó, valamint természetes tápanyag-visszapótlás valósul meg. A készítményünk kétféle, egymás hatását szinergista módon erősítő cellulóz- és lignocellulóz-botó baktériumtörzset tartalmaz.
Nitrogénkötés: termékünk négyféle, a légköri nitrogén kötésére specializálódott szabadon élő, illetve a növények gyökereivel laza kapcsolatot kialakító un. asszociatív nitrogénkötő baktérium törzset tartalmaz. Élettevékenységük révén a vegetációs időszakban 60-80 kg N műtrágya kiváltására van lehetőség hektáronként.
Foszformobilizálás: Kétféle speciális baktériumtörzzsel fokozzuk a talajban kötött formában jelen lévő foszfor feltáródását, valamint a szerves foszfátok mineralizációját. A baktériumok hektáronként akár 70 kg P hatóanyagnak megfelelő foszfort képesek a termelt növénykultúra számára felvehetővé tenni.
Sziderofor termelés: Fe3+-iont kötő kis molekulájú szerves vegyületek - un. szideroforok - termelése révén a készítmény egyes baktérium fajai fokozzák a növény védekező képességét.
Hormon- és enzimtermelés: A készítmény valamennyi törzse termel növényi serkentő és növekedési hormonokat (auxinok, citokininek, gibberellinek) és enzimeket (pl. kitinbontó), amivel elősegíti a növényi vigor kialakulását.
Szárazságtűrés: Az elmúlt 10 évben erősödött a magyarországi klíma szélsőséges jellege és az aszályos időszakok gyakrabban fordulnak elő és súlyosabb következményekkel járnak.

Aszályos időben a víz hiánya miatt a termesztett növényi kultúrák mellett a természetes mikroflóra vagy az oltóanyagokkal kijuttatott talajmikrobák egy része is elpusztul, vagy – szerencsésebb esetben - inaktív állapotot kialakítva túléli a stresszidőszakot. Utóbbi esetben is, a nedvesség megérkezését követően idő telik el, amíg a mikrobiológiai aktivitás helyreáll.

A készítményben a kedvező hatású talajbaktériumok összcsíraszáma: min. 1,0*109 db/cm3.

A fermentáció során mikrobiológiai úton speciális vízmegkötő-gélképző kolloid anyagot állítunk elő a készítményünkben, amivel a baktériumok méretével összehangolt vízmegkötő-hordozó egységeket bocsátunk a talajba. Itt ezek az egységek, a baktériumokkal asszociációban maradva, mikrofilmeket képezhetnek a talajszemcséken, melynek segítségével a készítmény baktériumai aszályos időszakokban (4-6 hét) is hatékonyan működnek, illetve a hosszabban tartó szárazságot (8 hét) nagyobb arányban vészelik át, majd az aszályt követő csapadék következtében átnedvesedett talajban gyorsan szaporodásnak indulnak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága által elvégzett kisparcellás hatékonysági vizsgálatban a CarboSan kiváló eredményt adott kukorica kultúrában. A készítményt 10l/ha-os dózisban alkalmazva a csövenkénti szemszámot 4,3%-kal növelte valamint 16,8%-kal emelte a termést, ami t/ha hozamértékre átszámolva 1,41 tonna növekedést eredményezett.

100 liter felett ingyenes szállítás!

Kiszerelési egységek:20, 50, 1000 liter.
Bruttó ár: 19050 Ft/tasakRendelésreDarab: - +kosárba
Töltősúly: 20000 g / tasakCikkszám:


Tisztelt Vásárlóink!

A kiszállítás díjai a csomag súlyától függően változnak!

  A sérüléssel kapcsolatos kárigényt, amennyiben az kézbesítéskor azonnal nem ismerhető fel, azt a kézbesítéstől számított három munkanapos jogvesztő határidőn belül kell írásban bejelenteni. (Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei 9.1.6. pont 9) bekezdés).

Minden vásárlónknak -a vásárlás értékétől függően -legalább egy csomag vetőmagot adunk ajándékba!

A telephelyi kiszolgálást csak előzőleg leadott  megrendelések esetén tudjuk teljesíteni!

Az akció a készlet erejéig érvényes!